Rnd0psbws7qgtqfwfe3v

Få på koll på din privatekonomi

Få koll på pengarna

1 av 5 som tjänar mellan
45- och 50 000 kronor
klarar sig bara en månad utan lön.

I den här kursen lär vi ut hur du skapar en sund och tålig ekonomi, utan krångel och utan svåra ord.

Vill du slippa ekonomisk stress och få koll på pengarna? Genom kursen håller vi en röd tråd och förklarar hur du tar reda på vad som händer med dina pengar, hur du får mer över och hur du ska lägga upp din ekonomi.


Varför en kurs om ekonomi?

Det är många som tycker att ekonomi är synonymt med ångest, och som ryser vid blotta tanken på fönsterkuvert från skatteverket. Samtidigt vill alla ha en bättre ekonomi och slippa känna stress över att det är något som borde styras upp. Den här kursen ger dig alla knepen för hur du hur du ska göra för att få koll på dina pengar, från noll koll till en sund ekonomi.

Vad kommer du att lära dig?

Du kommer att få lära dig hur du ska göra rent praktiskt. Vi förklarar från grunden hur du tar reda på vart pengarna tar vägen och hur du kan få mer över varje månad. Du kommer också att få lära dig varför det är så svårt att ändra sina vanor och hur du ska gå tillväga för att lyckas i alla fall. Vi tittar på skulder utan att ta fram pekpinnen och visar hur du skapar både ett ekonomiskt utrymme och en ekonomisk trygghet.

Du får lära dig hur du kan lägga upp dina konton och hur ni kan prata om ekonomi i en relation, utan att det blir bråk och jobbigt. Steg för steg, utan krångliga ord, och med ambitionen att det ska kännas som en polare lär dig om privatekonomi.

Dessutom innehåller kursen bonusmaterial för dig som vill gå vidare och lära dig mer.

Kom igång nu!Kursinnehåll

Själva kursen är publicerad och kan påbörjas direkt, men alla lektioner är ännu inte publicerade och förväntas bli klara innan juni är slut. Vi uppdaterar er eftersom nya lektioner publiceras. Här är de lektioner som kommer att läggas till under kommande veckor.

Skapa ett ekonomiskt utrymme

 • Inte göra allting på en gång
 • Var finns det ofta pengar att spara
 • Bättre ekonomi med samma kvalité
 • Varför är det så svårt
 • Vanliga misstag

Bygg en trygghet

 • Buffert
 • Målsparande
 • Långsiktigt sparande
 • Automatisera din ekonomi
 • Tips och tricks

Bonusmaterial

 • Ekonomisk frihet/ekonomiskt oberoende

Dina lärare


Kristoffer Darj
Kristoffer Darj

Hej! Jag heter Kristoffer, är civilingenjör, och vill lära dig om privatekonomi. Redan under studietiden började jag intressera mig för ekonomi och vilka stora skillnader små förändringar kunde göra.


Senare har jag som anställd på bank sett både de fantastiska möjligheterna som kommer av ekonomisk kunskap och baksidorna för de som försätter sig i en dålig situation. I kursen lär vi ut allt det vi önskar att vi hade vetat tidigare.


Ann-Mari Darj
Ann-Mari Darj

Hej hej!
Ann-Mari här. En positiv, nyfiken person som gillar att klura och fundera. Jobbat med att lära ut i olika former under många år och tycker att förmedla kunskap är bland det roligaste som finns.


Funderade länge på att bli lärare och läste en termin på lärarutbildningen innan vetgirigheten och klurandet gjorde att jag istället utbildade mig till civilingenjör och läste lite företagsekonomi på sidan. Efter 8 roliga år i vattenkraftsbranschen har jag än en gång bestämt mig för att helt byta riktning i livet och prova på hur det är att vara egenföretagare!


Vanliga frågor


Vad kostar kursen?
Att gå kursen kostar endast 800 kronor (värde 2500 kr). Betala med kort och få tillgång till kursen direkt. Nöjdhetsgaranti: Blir du inte nöjd får du pengarna tillbaka utan krångel!
Vem är kursen till för?
Kursen är till för dig som på ett enkelt, roligt och avdramatiserat sätt vill lära dig mer om privatekonomi. Du behöver inte kunna någonting innan, du behöver inte vara bra på matte, det är helt ok om du till och med tycker att ekonomi är synonymt med ångest. Vi kommer att hjälpa dig att skapa en sund ekonomi. En som är tålig och går att bygga vidare på. Om du redan har ett välfyllt sparkonto rekommenderar vi istället kursen om investeringar.
Vem är kursen inte till för?
Kursen är inte till för dig som redan har ett välfyllt och ökande sparkonto och en väl strukturerad ekonomi. Om du redan skulle klara av oväntade utgifter och inte köper prylar på avbetalning, då är den här kursen kanske inget för dig. Då rekommenderar vi istället kursen kring investeringar. Däremot kanske det finns ungdomar eller andra i din närhet som du tror skulle ha glädje av att öka sin ekonomiska kunskap.
Vad händer om jag behöver hjälp?
Det går att fråga någon av oss när som helst via mail eller chatt, vi svarar så snart vi kan. Dessutom får du tillgång till ett community med alla andra studenter som går eller har gått kursen och kan fråga dem också. Varje fråga ser vi som en chans att förbättra kursen. Och kom ihåg, du behöver inga förkunskaper så alla frågor är helt ok.
Kan jag inte lära mig det här gratis lika gärna?
Absolut. Nackdelen är att du kommer att få leta pusselbitar på ganska många ställen. Du måste själv söka upp spridda bloggposter, läsa böcker och slå upp krångliga begrepp. I kursen får du allt presenterat i en bra och pedagogisk ordning och slipper leta runt.
När börjar och slutar kursen?
Du har tillgång till kursen så länge du vill och kan börja direkt. Du bestämmer helt själv i vilken takt du vill gå igenom kursen eller om du vill repetera något avsnitt.

Om det är något som får dig att tveka eller som du fortfarande funderar på. Tveka inte att kontakta någon av oss och fråga.

[email protected]

[email protected]

Kom igång nu!