Gaakyr6xqiai07fguvlt

Kom igång med investeringar

Lär dig grunderna i att investera på börsen.

Vill du bygga din egen pengamaskin, men vet inte var du ska börja? Vi förklarar på ett enkelt och pedagogiskt sätt grunderna i att investera på börsen.


Kom igång nu!Varför en kurs om investeringar?

Det är många som vill lära sig mer om att investera, men utan att själva lägga tiden på att söka upp bloggposter, lyssna på poddar och slå upp krångliga begrepp. Den här kursen ger dig en röd tråd och förklarar allt du behöver veta för att bli en investerare.

Vad kommer du att lära dig?

Du kommer att få lära dig hur du ska göra rent praktiskt. Vi visar från grunden hur du startar ett konto, vad aktier är och hur börsen fungerar. Från ett första köp till en fungerande pengamaskin. Dessutom kommer du att få sätta egna mål och lära dig om börspsykologi.

Vi berättar om de vanligaste misstagen och hur kan du bli en bättre investerare än de flesta småspararna. Steg för steg, utan krångliga ord, och med ambitionen att det ska kännas som en polare lär dig om börsen.

Dessutom innehåller kursen bonusmaterial för dig som vill gå vidare och lära dig mer.

Se vad tidigare kursdeltagare tyckt

Tycker det bästa var att få lära sig mer om (läs "våga surfa runt") var man hittar information om aktier och fonder och hur man kan jämföra dessa hos dessa nätmäklare.

Ökade också på min förståelse av min egen kontoöversikt på ett mycket bra sätt. Har varit helt passiv och inte gjort något med mina konton alls men nu känns det som att jag vill göra något aktivt, typ börja månadsspara.

Helt plötsligt fick jag också veta vart min aktieutdelning tagit vägen, bara en sådan sak... Gick igenom hela kursen direkt men känner att jag nog kommer att göra om allt igen redan nästa vecka:-) Glad att jag gick kursen och kommer att rekommendera den vidare.

- Kursdeltagare 2019

Ett kort intro till kursen.


Dina lärare


Ann-Mari Darj
Ann-Mari Darj

Hej hej!
Ann-Mari här. Jag ser mig själv som en positiv, nyfiken och klurande filur. Tycker om utmaningar av olika slag. Både fysiska och mentala. Utbildad till civilingenjör med lite ekonomi på sidan, men hade lika gärna kunnat bli lärare. Har alltid lockats av pedagogik och tycker det är väldigt roligt att få förmedla kunskap.

Mellan gymnasiet och värnplikt så jobbade jag som som lärarvikare i ett år, sommarjobbat som simlärare och även läst en termin på lärarutbildningen. Alltid engagerat mig i olika föreningar och har ett behov av att fortsätta lära mig själv nya saker, så efter 8 år i vattenkraftsbranschen är jag nu redo att lära mig vad det innebär att vara egenföretagare. Investerat mer och mer sen jag startade mitt avanzakonto i februari 2010.


Kristoffer Darj
Kristoffer Darj

Hej! Jag heter Kristoffer, är civilingenjör, och vill lära dig om privatekonomi och investeringar. Under 2006 började jag som student att investera mindre belopp i aktier varje månad. Jag har gjort tusen och ett misstag, lärt mig och gjort bättre i takt med att aktieportföljen och kunskapen ökat.

Senare har jag som anställd inom finansbranschen sett både de fantastiska möjligheterna som kommer av ekonomisk kunskap och baksidorna för de som försätter sig i en dålig situation.


Vanliga frågor


Vad kostar kursen?
Kursen kostar 1990 kronor. Om du betalar med kort får du tillgång till kursen direkt.
Vem är kursen till för?
Kursen är till för dig som på ett enkelt, roligt och avdramatiserat sätt vill lära dig mer om investeringar. Du behöver inte kunna någonting innan, du behöver inte vara bra på matte, det är helt ok om du till och med tycker att investeringar känns läskigt eller tråkigt. Du behöver en sund ekonomi för att gå kursen. Om du dras med stora skulder eller har för mycket månad kvar i slutet av lönen, rekommenderar vi istället kursen i privatekonomi att börja med.
Vem är kursen inte till för?
Kursen är inte till för dig som redan har koll på dina pengar och utan att tveka kan förklara skillnaden på en kapitalförsäkring och ett ISK. Om du vet skillnaden på OMXS30 och SIXRX och läser ekonomibloggar och lyssnar på poddar om ekonomi, då är den här kursen kanske inget för dig. Däremot kanske det finns ungdomar eller andra i din närhet som du tror skulle ha glädje av att komma igång med investeringar. Om du inte har byggt upp en buffert eller har andra skulder än för boende och studier, rekommenderar vi istället kursen i privatekonomi. Den här kursen tar vid som en fortsättning där den slutar.
Vad händer om jag behöver hjälp?
Det går att fråga någon av oss när som helst via mail eller chatt, vi svarar så snart vi kan. Dessutom får du tillgång till ett community med alla andra studenter som går eller har gått kursen och kan fråga dem också. Varje fråga ser vi som en chans att förbättra kursen. Och kom ihåg, du behöver inga förkunskaper så alla frågor är helt ok.
Kan jag inte lära mig det här gratis lika gärna?
Absolut. Nackdelen är att det är en ganska brant uppförsbacke att komma igång. Du måste själv söka upp spridda bloggposter, läsa böcker och slå upp krångliga begrepp. I kursen får du allt presenterat i en bra och pedagogisk ordning och slipper leta runt.
När börjar och slutar kursen?
Du har tillgång till kursen så länge du vill och kan börja direkt. Du bestämmer helt själv i vilken takt du vill gå igenom kursen eller om du vill repetera något avsnitt.
Är det här ett samarbete med Avanza?
Nej. Vi har inget samarbete med Avanza och tjänar inget på att rekommendera dem. Att vi använder Avanza som exempel beror helt enkelt på att vi tycker de är bäst på vad de gör.
Vad betyder nöjdhetsgaranti?
Nöjdhetsgaranti betyder att du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd med kursen. Utan krångel,

Kom igång nu!Om det är något som får dig att tveka eller som du fortfarande funderar på. Tveka inte att kontakta någon av oss och fråga.

[email protected]

[email protected]